laadsystemen.jpg
VPV Sun Solutions

Laadsystemen

zowel voor particulieren als bedrijven

Zorgeloos opladen van je elektrische auto

Rijd je elektrisch en wil je veilig je wagen opladen? Wij bieden oplossingen op maat voor zowel thuis als voor bedrijven en begeleiden je naar een laad-oplossing op maat van je behoeften.  Je hoeft enkel nog maar de kabel in te pluggen en te genieten van de voordelen.

Ook voor grote projecten voorzien wij een gepaste oplossing en kunnen er tot wel 101 laadpunten per circuit geplaatst worden zonder risico op overbelasting. 

Alle voordelen op een rijtje

  • Fiscaal aantrekkelijk - Lees er hier meer over
  • Slimme systemen
  • Beveiligd tegen overbelasting (loadbalancing)
  • Tot 7x sneller dan een gewoon stopcontact
  • Real-time inzichten in het laadproces en de kosten
  • Compatibel met elke elektrische aansluiting
  • Mogelijkheid tot geïntegreerde energiebeheer
  • Optimaliseer je laadsessie eenvoudig via een app
  • Mogelijkheid om tot 101 laadpunten te plaatsen per cirquit

een oplossing Voor elke situatie

Verschillende mogelijkheden om te starten met laden


Plug in-, scan- of Swipe en laad. Stel een White-listing in met personen die geautoriseerd zijn om een laadsessie te starten op jouw laadpaal of maak gebruik van de Split-Billing om je laadkosten door te rekenen. 

Stel je laadpaal openbaar op de parking van je bedrijf, en laat andere gebruikers toe door ze te laten betalen voor hun laadbeurt met CPO en eMSP services en bepaal zelf het tarief. 

Wil je enkel met zonne-energie laden, tijdschema's instellen of meerdere wagens tegelijk opladen? Onze slimme laders stel je helemaal in naar wens met de handige apps en dashboards.

Onze Laders

Easee

Klein. Slim. Krachtig.  

Top-kwaliteit uit Noorwegen.

Bekijk Easee Charge

Smappee

Meer dan enkel een lader door de ingebouwde energiemonitorig. 

100% Belgisch! 

Bekijk de Smappee EV-line

Wallbox

Een opgeladen wagen wanneer jij het nodig hebt. 

Design uit Spanje. 

Bekijk Wallbox Pulsar Plus

Contacteer ons

Wetgeving in Vlaanderen voor nieuwbouw

Vanaf donderdag 11 maart 2021 is het in Vlaanderen verplicht om laadpunten voor elektrische wagens te voorzien bij grotere nieuwbouwprojecten en gerenoveerde gebouwen.

Op 30 oktober 2020 keurde de Vlaamse regering een besluit goed waardoor gebouwen en de daarbij horende parkings nog beter voorbereid worden op de doorbraak van elektrische voertuigen. Voor welke gebouwen geldt dit besluit?

Nieuwe en gerenoveerde residentiële gebouwen

De beslissing van de Vlaamse regering geldt voor alle residentiële gebouwen die vanaf 11 maart 2021 nieuw worden gebouwd, grondig gerenoveerd worden (met omgevingsvergunning) én minstens twee parkeerplaatsen hebben. Zoals eerder aangegeven moeten de laadpalen er niet meteen staan, maar elke parkeerplaats moet wel voorzien zijn van de nodige infrastructuur voor aansluitingen (vb. goten voor elektrische kabels). Voor alle duidelijkheid: de oprit van een woning wordt niet onder de noemer ‘parkeerplaats’ gerekend.

Nieuwe en gerenoveerde niet-residentiële gebouwen

Voor niet-residentiële gebouwen met meer dan 10 parkeerplaatsen geldt dat er minstens twee oplaadpunten voorzien moeten worden. Daarnaast moet er ook al gedacht worden aan uitbreiding van het aanbod: minstens 1 op de 4 parkeerplaatsen moet namelijk reeds voorzien worden van de nodige infrastructuur zodat er in een later stadium vrij snel nieuwe oplaadpunten geïnstalleerd kunnen worden.

Bestaande gebouwen

Vanaf 2025 komt er ook een verplichting voor de installatie van laadpunten voor parkings van bestaande niet-residentiële gebouwen. Vanaf 1 januari van dat jaar moeten alle niet-residentiële gebouwen met meer dan 20 parkeerplaatsen uitgerust worden met minstens twee oplaadpunten.

De gevolgen?

Wie zich niet aan de nieuwe verplichtingen houdt, kan een boete krijgen. Per ontbrekend laadpunt is dat 2.000 euro en per parkeerplaats die niet is voorbereid op een toekomstige installatie 1.000 euro.