F842A1A0-4D2E-43BF-9B5D-5D2726382579-bewerkt-1.jpg
VPV Sun Solutions

Zonnepanelen

Zonne-energie

Groene Stroom

Sedert 1 januari 2021 is de regelgeving in Vlaanderen omtrent zonnepanelen drastisch veranderd. We krijgen dan ook vaak de vraag of een zonnepaneleninstallatie nog wel interessant is. Hierop antwoorden wij nog steeds volmondig ja!

Doordat er steeds nieuwe technologieën ontwikkeld worden, en dankzij de huidige premies zijn er nog steeds tal van voordelen verbonden aan een zonnepaneleninstallatie bij je thuis.

Gebruik van uw geproduceerde energie

Als je zonnepanelen hebt, gebruik je niet alle geproduceerde energie voor eigen gebruik. Het is immers moeilijk om alle geproduceerde elektriciteit te verbruiken op het moment dat ze geproduceerd wordt. Het deel van je geproduceerde energie dat je zelf verbruikt, wordt op 35% tot 45% geschat. Dit wil dan ook zeggen dat je toch 35% tot 45% van je huidige energieverbruik kunt besparen.

Het deel dat je niet meteen zelf consumeert, wordt in het net geïnjecteerd. Dit betekent dat je afhankelijk blijft van het energienetwerk, bijvoorbeeld ’s avonds of ‘s nachts wanneer je panelen geen energie leveren.

Zonne-energie

Zonne-energie opslaan

 

Om deze afhankelijkheid te verminderen en om meer van je geproduceerde energie te verbruiken, kan je een thuisbatterij laten installeren. Daardoor kan je tussen de 60% en 80% van je eigen energie verbruiken omdat die eerst opgeslagen wordt in de batterij in plaats van terug op het net te injecteren.

Je exacte zelfverbruik hangt natuurlijk ook af van je verbruikersprofiel, de grootte van je zonnepaneleninstallatie en de capaciteit van de batterij. We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden op jouw maat en behoeften.

Energie monitoring met Smappee

Bespaar kosten door meer bezig te zijn met je energie. Controleer je verbruik van elektriciteit, gas, zonne-energie en water met Smappee en ga slim om met je energie.

Logo_SMA.svg.png
eurener.png
Esdec.png
Renusol_Logo_Color_RGB.jpg

Contacteer ons