VPV Sun Solutions

Nieuws

17 september 2021

Kosten besparen met energiemonitoring

Energie wordt steeds duurder. De prijzen voor stroom en gas bereiken ongekende hoogtepunten, dus gaan we massaal op zoek naar alternatieven om te besparen. Een eerste stap is weten wat je verbruikt. Je kent je jaarlijkse verbruik aan de hand van de jaarlijkse afrekening, maar dit zegt weinig over jouw verbruiksprofiel. En net jouw verbruiksprofiel kan je helpen besparen op je energiefactuur. 

Hoe je verbruiksprofiel bepalen

Je verbruiksprofiel wordt bepaald door verschillende factoren; wanneer verbruik je energie, waar ligt het piekverbruik, hoeveel sluimerverbruik is er, zijn er zonnepanelen of rij je met een elektrische wagen? 

Al deze en meer spelen een grote rol om je verbruiksprofiel te kunnen bepalen en een duidelijk inzicht te krijgen op jouw persoonlijke situatie. Hiervoor kan je kiezen voor een energiemonitoringssysteem van Smappee. 

Breng alles in kaart en visualiseer wanneer je woning energie vraagt en hoeveel. Waar liggen de pieken en hoe hoog zijn ze? Welke toestellen vragen het meeste energie of is er veel sluimerverbruik? 

En wat met je zelfverbruik? Hoeveel % van je zonne-energie verbruik je zelf? 


Smappee is een modulair systeem. Kies de functies en diensten op maat van jouw behoeften en wanneer je energiebehoeften veranderen, kan Smappee worden uitgebreid. 

Voor de installatie zijn er ook geen drastische wijzigingen nodig. De modules worden eenvoudigweg mee  in de zekeringkast geplaatst. 

 

Handige opvolging op je dashboard en app:
Bekijk Real-time en historische energiegegevens. Analyseer elektriciteit, zonne-energie, gas en water.  Spoor kosten op tot op toestelniveau en controleer en automatiseer energiestromen en slimme toestellen. 

Hoe besparen

Nu je precies weet hoe en wanneer je energie verbruikt, kun je hierop inspelen. Bijvoorbeeld door die oude diepvriezer te vervangen door een energiezuinig model en door eens rond te kijken welke toestellen altijd in het stopcontact zitten en je sluimerverbruik te verlagen. Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken.

Heb je nog geen zonnepanelen? Dan kan een zonnepaneleninstallatie je nog altijd helpen bij het besparen op je energiefactuur. Nu kan deze ook perfect op maat van jouw energiebehoeften worden voorzien! 

Heb je al zonnepanelen, dan kan je er voor kiezen om je elektrische toestellen zo veel mogelijk te gebruiken op momenten wanneer de zon schijnt om zo je zelf-consumptie te verhogen. Ook een thuisbatterij kan een oplossing zijn. 

Contacteer ons voor meer info, we begeleiden je graag naar een oplossing op maat van jouw behoeften.