VartaPulse-Neo-1.jpg
VPV Sun Solutions

Thuisbatterijen

thuisbatterij

Zonne-energie opslaan

Als je zonnepanelen hebt, gebruik je niet alle geproduceerde energie voor eigen gebruik. Het deel van de geproduceerde energie dat je zelf verbruikt, wordt op 30% tot 40% geschat, mits enige aandacht voor wanneer je verbruikt. Het deel dat je niet meteen zelf consumeert, wordt in het net geïnjecteerd.

Een thuisbatterij kan een interessante oplossing zijn om de elektriciteit die u overdag produceert op een later ogenblik te gebruiken. Een batterij zorgt ervoor dat u minder stroom van het net moet afnemen op momenten dat uw zonnepanelen geen of te weinig stroom produceren. Zo kan u dus uw zelfverbruik verder verhogen.

Haal meer uit je zonnepanelen...

.
IMG-20210724-WA0052.jpg

... en verhoog je zelfverbruik.

Met een thuisbatterij kan je je zelfverbruik boosten naar 60% tot 80%!
Gebruik de opgewekte energie zelf door ze op te slaan op een thuisbatterij in plaats van terug op het net te injecteren.

andere kijk

Van analoge naar digitale meter

Met de analoge, terugdraaiende meter gebruiken we als het ware het stroomnet als een grote batterij. Wanneer je zonnepanelen te veel stroom produceren, wordt de overtollige stroom op het net gezet en wanneer er weinig geproduceerd wordt, haal je er stroom af. De stroom dat je injecteert, wordt zo in feite vergoed tegen de aankoopprijs van de elektriciteit. 

Met de digitale meter betaal je voor alle stroom die je van het net haalt, en krijg je een terugleververgoeding voor de stroom die je injecteert.
Dit vraagt om een andere kijk op hoe we met energie omgaan, en het optimaliseren van je zelfverbruik. 

Maatwerk

Wij bekijken het volledige plaatje

Je exacte zelfverbruik hangt natuurlijk ook af van je verbruikersprofiel, de grootte van je zonnepaneleninstallatie en de capaciteit van de batterij.

We bekijken graag samen met jou de mogelijkheden op maat van jouw behoeften. 

Contacteer ons